Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în şedinţă pentru a aproba „Planul de măsuri generale al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin pentru sezonul de iarnă 2016 – 2017”.

„Ca de obicei, la începutul fiecărui anotimp rece, se aprobă planul de măsuri pentru asigurarea funcţionalităţii activităţii tuturor instituţiilor implicate. Prin urmare, am convocat şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi am aprobat acest plan, care a fost centralizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza planurilor punctuale, elaborate de fiecare instituţie implicată”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu.

Pentru sezonul de iarnă 2016 – 2017, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin va acţiona, conform planului, pentru asigurarea unui climat corespunzător în zona de competenţă, adoptând măsuri sporite pe perioada sărbătorilor de iarnă şi cu preponderenţă în zonele turistice. O atenţie deosebită va trebui acordată staţiunilor montane de pe Semenic şi Muntele Mic, unde drumurile de acces sunt blocate frecvent din cauza zăpezii şi a viscolului. Conform planului de măsuri, se va acţiona pentru amplificarea relaţiilor de colaborare şi cooperare şi creşterea capacităţii de acţiune.

Totodată, se doreşte îndeplinirea mai multor obiective, printre care, eficientizarea activităţilor specifice de prevenire, dinamizarea măsurilor de supraveghere a riscurilor, optimizarea relaţiilor de conlucrare şi cooperare dintre structurile M.A.I. sau asigurarea unei capacităţi optime de acţiune şi intervenţie a instituţiilor cu atribuţii în domeniu. Nu în ultimul rând, se doreşte realizarea unui parteneriat real între serviciile publice descentralizate şi deconcentrate, conducerile unor instituţii, complexuri turistice şi organizaţii neguvernamentale, în vederea cunoaşterii situaţiei operative, pentru rezolvarea în comun a unor probleme ce pot leza interesele localnicilor şi turiştilor.

Foto: Muntele Mic Online