Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un semnal de alarmă dat aseară pe reţelele de socializare, în legătură cu o posibilă poluare a apei în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, a mobilizat autorităţile care au format o echipă complexă de specialişti.

În imagini se vede clar că apa care se scurge din gaura de canalizare este roşie, însă nimeni nu ştie dacă e farsă sau poluare, dacă cineva a colorat apa să stârnească panică sau să facă vâlvă în mediile online şi nu numai. Încă de dimineaţă, echipa formată din reprezentanţi ai Primăriei, de la Apele Române, Garda de Mediu şi Aquacaraş s-a deplasat pe teren pentru a preleva probe. În aceste momente se fac analize de laborator pentru a afla dacă apa este, într-adevăr, poluată sau cineva şi-a bătut joc şi de oameni, şi de autorităţi.

Precizăm că posibile urme de poluare ar fi fost sesizate şi de Grupul Ecologic Nera din Oraviţa, în urmă cu două săptămâni o situaţie similară fiind remarcată la Moniom.

De la Comisariatul judeţean al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Remus Blujdea ne-a comunicat: „Deocamdată suntem la Aquacaraş, n-am identificat sursa, apa de culoare roşie a apărut în mai multe locuri din oraş. Suntem o echipă formată şi cu reprezentanţi ai Apelor Române, şi de la Timişoara şi de la Reşiţa, s-au prelevat probe şi se fac analize. Nu putem face presupuneri, dacă e poluare sau altceva, poate că cineva pune colorant ca să se agite lumea, dar concluziile le vom avea după ce vom primi rezultatele analizelor de laborator pe care le fac cei de la Apele Române“.

JCS-Alexandra Gorghiu