Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Afaceristul Iosif Armaş, de numele căruia se leagă paragina din stațiunea Băile Herculane sau idei năstrușnice gen centre de pregătire NATO pe aeroportul din Caransebeș, n-a scăpat de Justiție.

Armaș s-a ales cu un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a mituit un judecător de la Tribunalul București pentru ca acesta să-l ajute în dosarul de insolvență al SC Argirom Internațional SA, firmă controlată de cel considerat cândva unul dintre cei mai bogați români.

În fața magistraților de la Curtea de Apel București, Armaș a recunoscut că i-a dat 4.800 lei și un smartphone judecătorului Mircea Moldovan, condamnat și el în același dosar la 22 de ani de închisoare.

De asemenea, omului de afaceri i-au fost interzise anumite drepturi: cel de a fi ales în funcții publice sau de a fi director, administrator sau coordonator al unor societăți comerciale, în țară sau străinătate, timp de un an după executarea pedepsei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte.

Până atunci, rămâne de văzut dacă Armaș va antrena piloți NATO pe aeroportul pe care-l deține în Caransebeș sau va mai oferi lumină bănățenilor prin parcul fotovoltaic de lângă Obreja, două idei care, dacă nu au stârnit indignare, au provocat râsul celor care au aflat de ele.