Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Din această săptămână, două străzi din satul Lupac au intrat în şantier, după ce lucrarea privind extinderea reţelei de canalizare a fost atribuită unui firme din Timişoara. Valoarea investiţiei se ridică la 1,5 milioane de euro, iar lucrările, potrivit contractului, nu ar trebui să dureze mai mult de 12 luni. Până în toamnă ar putea demara şi cele la alimentarea cu apă, crede primarul Marian Vlasici.

„De luni, am început lucrările la canalizare, unde avem o extindere de 250 de metri şi, de asemenea, construirea unei staţii de epurare. În acelaşi timp, a fost scoasă la licitaţie şi alimentarea cu apă. Apă avem la Lupac, dar nu este bună de băut, captarea făcându-se de la suprafaţă. Acum am primit finanţare pentru forarea a două puţuri şi pentru o instalaţie de captare a apei. Odată finalizată lucrarea, care cred eu că va demara anul acesta, nu vor mai fi probleme nici cu debitul, nici cu calitatea apei, pentru că aceasta va fi bună pentru consum“, ne-a spus edilul comunei Lupac.

Până la jumătatea acestei luni, firmele interesate să deruleze lucrări de modernizare a infrastructurii în comună sunt aşteptate să-şi depună ofertele. „Este vorba despre asfaltarea a patru kilometri de străzi, cele din Clocotici toate şi una din Lupac. Lucrarea a fost scoasă deja pe SEAP, iar până în septembrie trebuie să demarăm şi lucrările. De altfel, printr-un proiect european, am reuşit să obţinem o finanţare de 500.000 de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din satele Rafnic şi Lupac“, a mai spus Marian Vlasici.