Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Perioada de înscriere pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat din acest an s-a încheiat. Din cei 643 de absolvenţi de liceu cărăşeni aşteptaţi să se înscrie pentru sesiunea de toamnă, 628 de tineri şi-au exprimat dorinţa de a susţine probele nepromovate cu două luni în urmă.

Dintre aceştia, 402 candidaţi sunt absolvenţi ai promoţiei curente şi 226 sunt din promoţiile anterioare. Dintre absolvenţii 2017, 212 vor relua proba scrisă la Limba şi literatura română, iar 297 s-au înscris pentru proba obligatorie a profilului. De asemenea, 244 de tineri vor susţine proba la alegere. Din seriile anterioare, 106 absolvenţi de liceu vor da examen la Limba şi literatura română, 126 la proba obligatorie şi 132 vor relua proba la alegere. Probele de competenţe vor fi susţinute de 65 de tineri din seria curentă şi de 14 cărăşeni din promoţiile anterioare.

Pentru prima dată, examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise. În 21 august, va fi susţinută proba la Limba şi literatura română, iar pe 22 august, cea la Limba şi literatura maternă. Pe 23 august, este programată proba obligatorie a profilului. Examenele scrise se vor încheia pe 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Din 25 august, vor debuta probele orale ale examenului.

Procentul de promovare în Caraş-Severin în sesiunea iunie-iulie este de 64,03%. Din promoţia curentă au promovat Bacalaureatul 69,08% dintre candidaţii participanţi şi 37,13% din promoţiile anterioare.