Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Managerul interimar al Spitalului Judeţean şi-a prezentat calităţile, dar şi coloratura politică.

Recent numită în funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, dr. Cristina Mihaela Bacer, medic anatomo-patolog, a dorit să se prezinte în fața presei cărășene în vederea unei bune colaborări pe perioada interimatului său. Un gest de apreciat întrucât doar prin intermediul mass-media cetățenii pot fi informați corect despre problemele cu care se confruntă la ora actuală spitalul și, implicit, bolnavii care se adresează acestei instituții.

Managerul a precizat, într-o conferință de presă, că a evoluat pe scara profesională treaptă cu treaptă, la ora actuală având un C.V. ce o poate anunța ca pe un candidat sigur și de temut la concursul ce urmează să se organizeze pentru ocuparea efectivă a postului: a terminat Facultatea de |Medicină la Arad, în perioada 2003-2007 a făcut rezidențiatul – o parte la Spitalul Fundeni București, iar o alta la Timișoara, în 2008 s-a angajat la Reșița ca medic specialist, în 2014 și-a susținut examenul de primariat la București, din decembrie 2016 este membru PSD, iar de la 1 iunie asigură conducerea unității sanitare până la organizarea concursului pentru titularizare. Susţine că este sprijinită de Consiliul Județean în toate demersurile de rezolvare a problemelor financiare vechi, dar și în derularea proiectelor în curs în ceea ce privește dotarea cu aparatură performantă. De asemenea, a ținut să păstreze vechea echipă managerială, la conferința de presă fiind asistată de Violeta Florea – director management și control al calității în cadrul spitalului. De altfel, aceasta a precizat că noul manager încă nu deține toate datele pentru a răspunde la asaltul de întrebări al mediei, în perspectivă urmând să facă apel la un purtător de cuvânt.

Bilanţ şi probleme

Totuși, Cristina Bacer a prezentat statistic situația Unității de Primiri Urgențe pentru minivacanța de Rusalii: s-au prezentat 699 pacienți din care 114 au fost internați, 4 au fost transferați la alte unități sanitare, o persoană a decedat, o alta a fost intoxicată cu substanță necunoscută, 2 persoane au fost aduse în urma unui accident rutier, una fiind internată la Chirurgie, au fost 4 cazuri de persoane aflate în stare de ebrietate, una fiind internată la Psihiatrie, un caz de suicid, 3 cazuri sociale – copii internați la Pediatrie și 8 cazuri de agresiune, din care o suspiciune de agresiune sexuală. Trist bilanț de sărbătoare, în orice caz, noul manager interimar Cristina Bacer îi asigură pe cetățeni că principala ei preocupare este rezolvarea problemelor stringente ale pacienților.

Să sperăm că în perioada imediat următoare, pentru că suntem la începutul sezonului estival, cei pasionați să străbată la pas minunatele plaiuri bănățene, mai ales cele cunoscute ca fiind populate cu vipere, nu se vor lăsa atinși de ucigătorul venin, nu de alta dar U.P.U. nu are în stoc decât două doze de ser antiviperin, care, atenție, are un termen de valabilitate de 30 de zile.