Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Handbaliștii de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița se numără din nou printre cei mai buni din țară.

O nouă generație de excepție a Liceului Teoretic Traian Vuia Reșița scrie istorie în handbalul juvenil românesc. Juniorii I pregătiți cu un profesionalism desăvârșit de inimoasa profesoară Lucia Moruț au ajuns în turneul final al Campionatului Național. Vicecampioni naționali în 2012 la Juniori III și ocupanți ai locului 5 la turneul final al Juniorilor II, în 2014, handbaliștii reșițeni bifează prezența la încă un turneu final, de această dată la Juniori I.

Calificarea a fost obținută în urma participării la Grupa I semifinală, ale cărei meciuri au fost găzduite de Sala Polivalentă din Reșița. Patru victorii și o înfrângere reprezintă bilanțul echipei reșițene, care s-a calificat în turneul final alături de CSM București, singura formație care a reușit să-i învingă pe elevii profesoarei Lucia Moruț. Pentru statistică, reamintim rezultatele reșițenilor: 42-39 cu CSS Sighișoara, 35-22 cu CS Năvodari, 27-30 cu CSM București, 30-25 cu LPS Suceava și 34-24 cu LPS Cluj.

La capătul unui turneu epuizant, reșițenii au obținut calificarea între cele mai bune opt echipe ale țării, dar și două premii speciale, atribuite lui Raul Puia, desemnat cel mai tehnic jucător, și lui Gabriel Țicală, desemnat cel mai bun portar. Bătăliile grele de pe semicerc au lăsat însă urmări asupra a doi dintre handbaliștii reșițeni, care s-au accidentat în turneul semifinal, Elian Apostol și Raul Heimbach.

După ce vor participa și la finala pe țară a ONSS, reșițenii vor juca în mult așteptatul turneu final, în perioada 13-17 mai. Iată și lotul pe care a mizat prof. Lucia Moruț: Marius Băniță, Gabriel Țicală, Răzvan Lupitu, Raul Puia, Raul Heimbach, Marius Drăgănescu, Elian Apostol, Sebastian Sonohat, Dorian Ionescu, Sebastian Crăc, Eduard Belchite, Andrei Balog, Flavius Bejan, Alexandru Buzilă, Narcis Nicolau.