Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, sâmbătă, 14 decembrie, la Reşiţa va fi organizat un spectacol folcloric.

Un spectacol de muzică şi dansuri populare româneşti va fi organizat, în 14 decembrie, începând cu ora 18.00, sub cupola Cinematografului Dacia din Reşiţa, eveniment prilejuit de sărbătorile de iarnă.

Spectacolul este intitulat generic „Perenitate”, gazda este Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Flori de Mai”, iar oranizatorul fiind Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, cu sprijinul primăriei municipiului şi al Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Printre invitaţii evenimentului se numără ansamblul „Bârzava”, al Primăriei Reşiţa, ansamblul de cântece şi dansuri populare „Mărţişorul”, al Casei de Cultură Studenţeşti din Cluj, şi ansamblul de cântece şi dansuri populare „Junii Braşovului”, al Casei de Cultură Studenţeşti din Braşov.

Vor mai urca pe scenă soliştii de muzică populară Zorica Savu, Camelia Bojin Ceocu, Narcis Goian şi Florin Filip, precum şi Corul Protopopiatului Ortodox Român din Reşiţa. Accesul celor interesaţi în sala de spectacol se face pe bază de invitaţie, ce poate fi ridicată de la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, situată pe Aleea Tineretului 3. Jurnal de Caraş-Severin se numără printre partenerii media ai evenimentului.