Caraş-Severin, Romania

CICLOVA – Sentinţa a fost dată de Tribunalul Caraş-Severin, iar primarul de la Ciclova Română are 10 zile la dispoziţie să o conteste. Judecătorii cărăşeni l-au condamnat pe edil într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, cauză în care Puiu Percea a executat anul trecut şi câteva luni de arest preventiv, dar şi arest la domiciliu.

„În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.p. rap. la art. 38 alin. 1 C.p., contopeşte cele două pedepse aplicate, astfel încât inculpatul să execute în final pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 (doi) ani închisoare din totalul celeilalte pedepse stabilite, astfel încât inculpatul să execute în final pedeapsa închisorii de 10 (zece) ani închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a C.p., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (funcţia de primar), k Cod penal, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală, ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c Cod procedură penală. În baza art. 45 alin. 5 C.p., aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g (funcţia de primar), k Cod penal, din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 al. 3 Cod procedură penală. În baza la art. 72 din Codul penal, deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Percea Gheorghe durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 08.11.2017 până la data de 08.01.2018”.

Judecătorii Tribunalului Caraş-Severin au admis şi acţiunea civilă intentată de APIA şi au decis că Gheorghe Percea şi ceilalţi condamnaţi în dosar trebuie să plătească în solidar suma de 5.057.954,72 lei. De asemenea, s-a luat decizia confiscării sau menținerii sechestrului asupra unor bunuri sau conturi bancare dobândite de inculpați prin săvârşirea faptei. Sentinţa nu este definitivă.

L.A.