Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa îi informează pe chiriaşi că, deşi plătesc chiria, sunt obligaţi să fie voluntari la activităţile instituţiei.

Familiile care stau în chirie în spaţiile aparţinând Primăriei Reşiţa s-au trezit, zilele trecute, cu câte o adresă de la autoritatea locală, prin care sunt informaţi vizavi de prevederile a două hotărâri de consiliu, una din martie, alta din iulie. În mare, documentele aprobate de aleşii urbei căutau să scape locatarii de vecinii scandalagii, de cei care fac probleme mereu din cauza faptului că adună gunoaie în apartament sau care, pur şi simplu nu pot înţelege ce înseamnă buna vecinătate şi convieţuirea socială.

Adresa de la primăriei îi informează pe chiriaşi despre obligaţiile pe care le revin, vizavi de cureţenia şi igienizarea din interiorul locuinţei pe care o deţin, dar şi din spaţiile de folosinţă comune. Tot aşa, oamenii au aflat că trebuie să nu se certe cu vecinii.

În plus, printre „obligaţiile ce le revin chiriaşilor“ se numără şi „participarea voluntară la activităţile primăriei“. Documentul poartă semnătura Valeriei Bilţ, coordonatorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, a şefului de serviciu Florin Nedelea şi a inspectorului Daniela Drăogaru.

De cealaltă parte, oamenii susţin faptul că, dacă imobilul luat în chirie se degradează din cauza trecerii timpului sau din vina calităţii lucrărilor (în special în cazul blocurilor ANL), de la primărie li s-a spus că autoritate locală n-are bani ca să facă asemenea intervenţii. Dar dacă locatarii vor, pot remedia problema, cu scăderea chiriei. Iar locatarii care fac eventualele cheltuieli, indiferent dacă primesc sau nu ajutoare de urgenţă, chiar vor să aibă parte de decontarea sumelor investite.