Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii rutieri reşiţeni au organizat în zilele de 25-26 octombrie, acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, dar mai ales prevenirea neacordării de prioritate acestora. În cele două zile au fost controlate 98 de autovehicule şi aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Din aceste sancţiuni contravenţionale, nouă au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, şoferi cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere. Indisciplina pietonală a fost şi ea sancţionată, astfel zece procese verbale de contravenţie au fost întocmite pietonilor care au traversat neregulamentar strada.

Nerespectarea vitezei legale în municipiu a fost în vizorul poliţiştilor, iar pentru încălcarea acestei norme au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale. Pentru celelalte norme de circulaţie rutieră încălcate, printre care folosirea telefonului mobil la volan, nepurtarea centurilor de siguranţă poliţiştii au sancţionat 25 de conducători auto.

Valoarea tuturor amenzilor se ridică la aproximativ 4.300 de lei. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Flavius Rotariu