Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Jurnal CS scria zilele trecute despre starea deplorabilă în care a ajuns strada Moise Groza, intens circulată, dar plină de gropi. Şi dacă reşiţenii se plângeau de faptul că autorităţile nu văd gropile, iată că Primăria Reşiţa le-a văzut şi e gata să le astupe. În 15 zile, străduţa din faţa Poliţiei, care leagă bulevardele A.I. Cuza de Revoluţia din Decembrie, va fi refăcută complet.

„Vestea bună este că de marţi (2 mai, n.r.) vom începe reparaţia şi întreţinerea pe strada Moise Groza, care cred că are una dintre cele mai mari grade de viabilitate din oraş, spune Ovidiu Almăjan, şeful Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului. Perioada lucrărilor este de 15 zile pentru că am încercat să creăm un disconfort cât mai mic. Circulaţia se va închide complet pe această stradă, lucrările vor fi de frezare completă a tramei stradale, reasfaltare completă, reparaţii trotuare, borduri, parcările adiacente acestei străzi, vopsire a tot ce înseamnă mobilier stradal. Deci facem totul la cheie pe această stradă, pentru că partea de plombări nu ţine pe această zonă. Ne-am propus să reabilităm complet această zonă, pentru că este o densitate foarte mare de trafic acolo, şi trebuie făcute ca de altfel toate străzile din municipiu. Dar le luăm treptat, etapizat, planificat, pentru ca lucrurile să se întâmple bine. Lucrurile făcute pompieristic nu ţin şi nu sunt sănătoase“.

Astfel, în perioada 2-26 mai, angajaţii de la Întreţinere vor „executa lucrări de întreţinere şi reparaţii a carosabilului, trotuarelor şi parcărilor aferente străzii Moise Groza din municipiul Reşiţa. Pentru evitarea oricărui pericol şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor, circulaţia pe această stradă va fi deviată temporar la coborâre de pe strada Sportului, pe Bulevardul A.I. Cuza, respectiv pe strada George Enescu. Rugăm conducătorii auto să respecte semnificația panourilor de orientare și informare, respectiv a indicatoarelor rutiere și a marcajelor temporare amplasate în această zonă pe perioada desfășurării lucrărilor“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.