Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Zăpada a produs câteva probleme pe şoselele cărăşene, ba chiar a închis câteva tronsoane.Drumul Judeţean 582 E, Prislop – Semenic a fost închis joi dimineaţa, din cauza viscolului. De asemenea, DN 67D, între Băile Herculane şi Baia de Aramă, în judeţul Mehedinţi a fost închis.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, 34 de echipaje de poliţie au supravegheat traficul, iar poliţiştii au atras atenţia că pe drumul Oraviţa – Bozovici este interzisă circulaţia cu maşini de gabarit mai mare de 3,5 tone.

Totodată, sunt oprite în trafic şi obligate pentru echiparea cu lanţuri autovehiculele cu gabarit mai mare de 3,5 tone pe DN 58, Reşiţa – Anina şi retur, iar pentru maşini cu gabarit mai mare de 7,5 tone, pe DN 68, în localitatea Bucova, şi pe DN 6, între Domaşnea şi Slatina Timiş.

Pe drumurile judeţene s-a acţionat cu 63 de utilaje specifice. Pe drumurile naţionale s-a acţionat în cursul nopţii cu 54 de utilaje, cu 63 pe drumurile judeţene, iar echipajele de poliţie patrulează non-stop pentru a semnala evenimente în trafic şi a lua măsuri urgente. În zona Caraşova – Anina, numărul de utilaje a fost suplimentat, iar circulaţia a fost îngreunată în zonele Bucova şi Domaşnea.

În ceea ce priveşte persoanele monitorizate de către serviciile de asistenţă socială de la nivelul localităţilor urbane, în Caransebeş sunt 18 persoane, tot atâtea în Băile Herculane, 25 la Bocşa, iar la Oraviţa, o persoană este monitorizată şi alte trei găzduite la secţia exterioară Marila a spitalului orăşenesc.

Flavius Rotariu