Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începerea anului școlar va aduce fețe noi printre directorii de școli și adjuncții acestora. Directorul adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan, Lenuța Ciurel, care este și consilier județean din partea PDL, le-a spus colegilor săi din CJ că a primit din partea Inspectoratului Școlar o decizie prin care este anunțată că a fost înlocuită în această funcție „cu un anume domn Adrian Lațcu, un profesor titular în Dognecea“.

Mai mult, Lenuța Ciurel spunea că „această numire este un aranjament politic. Acest domn profesor nu cunoaște problemele unui liceu. Care este interesul învățământului de care se amintește în hârtia prin care mi-a fost anunțată schimbarea?“. Inspectorul școlar Nicolae Grindeanu, consilier județean din partea PSD, i-a răspuns: „Doamnă, nu este vorba de niciun aranjament politic, ci este o decizie luată de Consiliul de Administrație al ISJ. Nu cred că este corect să aruncați în derizoriu un om, așa cum faceți dvs cu dl Adrian Lațcu. Dânsul este un foarte bun profesor de matematică, fost inspector școlar. În plus, mandatul dvs de director adjunct încetează începând cu data de 1 septembrie. Pentru acest post se organizează concurs în 16 decembrie, așa că puteți participa și poate câștigați. Iar interesul învățământului înseamnă să faci schimbări acolo unde lucrurile nu merg și nu vreau decât să evidențiez rezultatele slabe de la Bacalaureat“.

Lenuța Ciurel nu a fost de acord cu explicațiile lui Grindeanu şi a vorbit despre activitatea pe care a desfășurat-o la Colegiul Economic, cu accent pe proiectele europene care au fost accesate, adăugând: „Pe mine m-au ales colegii mei pe această funcție și nu am fost numită politic. Iar rezultatele de la Bacalaureat au fost cele mai bune dintre liceele tehnologice din județ“. Directorul adjunct a mai precizat că, dacă e să se aducă un reproş privind activitatea conducerii şcolii, acesta poate fi adus tuturor celor din conducere şi nu numai ei, care s-a ocupat mai mult de proiecte şi de educaţia extracuriculară, nu de pregătirea la clasă. Dialogul aprins a fost potolit de intervenția președintelui CJ, Sorin Frunzăverde, care a spus că nu este de competența acestei instituții să rezolve subiectul, dar el merită discutat pentru că „performanța și competența ar trebui să fie criteriile principale de selecție pentru conducerile instituțiilor“.

Nina Curiţa