Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – AquaCaraș întrerupe miercuri, 3 mai, între orele 9-17, furnizarea apei în mai multe zone din municipiul de pe Timiș și Sebeș, iar în municipiul reședință de județ între orele 9-24.

Potrivit unui comunicat al operatorului de apă-canal, măsura este luată „la solicitarea Iridex Group SRL, subcontractant al Hidroconstrucția SA, în vederea executării de cuplare coloană nouă apă, în cadrul proiectului de <<Reabilitare și extindere rețea apă și canalizare>>. Zonele afectate sunt strada Splai Sebeș zona case și zona blocuri, SPIR Caransebeș, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș”.

AquaCaraș atenționează că la reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor și recomandă acestora să nu folosească apa în scopuri potabile până la limpezirea ei completă. „Dacă problema persistă, vă rugăm să contactați AquaCaraș, Exploatarea Caransebeș, la telefon 0255/516321, urmând ca personalul să intervină în cel mai scurt timp posibil”, se mai precizează în comunicatul AquaCaraș Caraș-Severin.

Data de 3 mai se anunţă una secetoasă și pentru reşiţenii din zona Microraionului 4 al cartierului Govândari dar şi pentru cei de pe Calea Timişoarei. Asta pentru că, în intervalul orar 9.00-24.00, a fost anunţată o întrerupere a furnizării apei potabile, de către operatorul judeţean. Potrivit celor de la AquaCaraş, sistarea serviciului este necesară pentru executarea unor lucrări la reţeaua de distribuţie a apei potabile, de către muncitori ai Hidroconstrucţia.

Şi chiar dacă restul microraioanelor se vor putea bucura de apă, presiunea de la robinetele lor va fi scăzută, după cum avertizează AquaCaraş. Reşiţenilor afectaţi li se recomandă să-şi oprească apă din timp, iar la revenirea serviciului, să evite folosirea acesteia până la limpezirea completă. În cazul în care apar probleme, operatorul judeţean pune la dispoziţie numărul de telefon al Dispeceratului Central: 0255/215643.