Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – AJVPS intenţionează să amenajeze un poligon unde doritorii „să-şi facă mâna“. Deşi locaţia nu a fost stabilită încă şi mai sunt acte de întocmit, demersurile au fost deja începute.

„Sunt costuri, mai avem de obţinut o serie de aprobări şi… la noi e ca la nimeni. Până ajungi la Dumnezeu te mănâncă sfinţii, pentru că ai OK-ul, dar sunt atâtea avize şi taxe suplimentare că te saturi şi ai impresia că asta se şi doreşte. Am discutat şi cu foşti poliţişti care au considerat că e nevoie de un asemenea poligon. Avem de ales locaţia – fie în zona Bocşei, fie în zona Caransebeş – care să îndeplinească în primul rând condiţiile de siguranţă: lipsa traficului rutier în zonă, posibilitatea de îngrădire, lipsa animalelor şi altele“, a explicat Mircea Ciobanu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin.

Acesta a precizat că respectivul poligon va putea fi utilizat şi de cadre ale Jandarmeriei sau Poliţiei, dar şi de amatorii de tir sau vânătorii în pregătire. „Am cerut un teren de un hectar căruia nu-i schimbăm neapărat destinaţia, dar unde să putem amenaja câte ceva. Cred că în curând vom depăşi toate impedimentele“, a adăugat Ciobanu. AJVPS Caraş-Severin are 1.600 de membri vânători cărora li s-ar putea adăuga, în câteva săptămâni, alţi 150.