Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Scăderea TVA-ului la acest produs alimentar de bază a creat oportunităţi pentru ilegalităţi.

Săptămâna trecută, pe raza judeţului, poliţiştii au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Au avut loc controale la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi.

Cei aproximativ 80 de lucrători angrenaţi în activităţi, au efectuat 74 de verificări, dintre care 29 la societăţi comerciale, opt la persoane fizice, fiind verificate şi 37 mijloace de transport. În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate trei infracțiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care şase la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată şi nouă la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 3.400 de lei, iar a prejudiciului la 23.000 de lei.