Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 16-23 august, la Miercurea Ciuc s-au desfășurat întrecerile tradiționalului turneu internațional de șah pentru seniori dotat cu „Trofeul XVIII Bancpost“, concurs înregistrat la Federația Internțională de Șah.

Au participat jucători din Ungaria și România, printre care s-a regăsit și Daniel Cristian Pădurean, de la Muncitorul Reșița. S-au jucat șapte runde, în sistem elvețian. La șah clasic, cu 41 de jucători, Daniel Cristian Pădurean s-a situat pe locul 20, cu 3,5 puncte, prima poziție fiind ocupată de candidatul de maestru Alexandru Bogdan Bânzea (Apa Nova București), cu 6,5 puncte, urmat de maestrul internațional maghiar Miklos Orso și de Laurențiu Vrăjitoru (Apa Nova București), fiecare cu câte 5 puncte. De remarcat faptul că, în clasamentul juniorilor până la 14 ani, tânărul șahist reșițean s-a clasat pe locul secund.

Tot locul 20 l-a ocupat și la șah rapid, cu 37 de sportivi înscriși în competiție. „Daniel a avut o comportare onorantă, pierzând o singură partidă, la șah clasic“, ne-a precizat antrenorul Valeriu Grozav, noul președinte de onoare al A.J. de Șah Caraș-Severin.