Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bilanțul CSM Reșița este de o medalie de aur, două de argint și trei de bronz. Vineri, 15 iunie a.c., după-amiază, s-au încheiat, în Sala Polivalentă, finalele Campionatului Național de box pentru seniori.

În ultima gală, au urcat în ring și doi dintre cei trei pugiliști de la CSM Reșița, pregătiți de antrenorii George Radu și Adrian Mărcuț, calificați în ultimul act al competiției. Aceasta pentru că Rusalin Căldăraș, nu a trecut… cântarul categoriei 81 kg, și a rămas la calitatea de finalist.

Așadar, Ovidiu Berceanu s-a impus în limitele categoriei 49 kg, intrând în posesia titlului național. Cea mai așteptată confruntare a fost cea dintre reșițeanul Alexandru Bibiricea și dinamovistul Bogdan Juratoni (categoria 75 kg), acesta din urma fiind singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Londra. În final, Alexandru a trebuit să se recunoască învins, însă evoluția sa a fost una apreciată de publicul spectator, care l-au aplaudat la scenă deschisă pentru modul în care și-a apărat șansele. Să remarcăm și performanțele realizate de Andrei Dragomir (52 kg) și Mihai Lazăr (56 kg), care s-au oprit în semifinale, dar și-au trecut în palmares medaliile de bronz.

„Ne bucurăm că am reușit să ne ridicăm la nivelul de organizare așteptat de oaspeții noștri, a precizat Francisc Vaștag, directorul general adjunct al CSM Reșița. Cred că toată lumea a fost mulțumită. În ce ne privește, băieții s-au comportat foarte bine. Avem un bilanț care ne onorează. Mai avem mult de muncit, dar suntem pe drumul cel bun. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, fiindcă organizarea unei asemenea competiții implică multe eforturi“.

Marius Moraru