Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vicepreşedintele CJ Flavius Nedelcea spune, vizavi de deponeul de la Lupac, că situaţia poate fi comparată cu o omletă pe care dacă nu vrei să o faci, nu o faci din cauză că ori scapi oul jos, ori arzi mereu tigaia.

Deși Consiliul Judeţean a făcut toate demersurile pentru ca deponeul să fie funcţional, lucrurile merg greu pentru că firma care a câştigat licitaţia nu se ţine serios de treabă.  Şi asta încă din luna mai când firma respectivă, printr-o adresă trimisă Consiliului Judeţean, a invocat o serie de motive de amânare a începerii activității. Printre acestea, faptul că „tocătorul existent este considerat impropriu pentru procesarea deşeurilor municipale, este pentru deșeuri vegetale și nu poate fi modificat, ci numai înlocuit cu altul conform. De asemenea, a solicitat luarea măsurilor necesare pentru reglarea benzii de sortare de către constructor la parametrii din manualul de operare și reglarea debitului de încadrare pe bandĂ, cu probele și testele de rigoare pentru că în actuala formă nu poate fi utilizata stația de sortare, dar şi punerea în funcţiune a cântarului de la Băile Herculane“.

Aceeaşi societate, spunea, prin aceeaşi adresă, că stația de transfer de la Oravița nu este autorizată de APM CS. Şi, mai cerea finalizarea drumurilor de acces la CMID Lupac și la stațiile de transfer Oţelu Roșu și Pojejena. „Da, respectiva societate a avut mereu nemulţumiri, menţionând că orice altă investiție ar duce la modificarea tarifelor. SC. Girexim, pentru că aşa se cheamă societatea, nu a respectat nici cele 90 de zile atribuite perioadei de mobilizare (conform contractului este perioada dintre data semnării și data începerii efective a serviciilor).  La solicitarea lor, Consiliul Judeţean a încheiat cinci acte aditionale de prelungire a termenului“, ne-a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Flavius Nedelcea.

Mai în glumă, mai în serios, dar dezamăgit de situaţie, vicepreşedintele CJ a făcut şi o comparaţie a acestei situaţii. „Motive au tot găsit, doar să nu dea drumul efectiv la deponeu. Ştii cum este situaţia asta? Dacă vrei să îmi arăţi că nu îmi faci omletă, nu îmi faci şi gata, pentru că ori scapi oul pe jos, ori arzi tigaia. Cam aşa este şi la Lupac. Motive s-au tot invocat“, a mai spus Nedelcea.

La ora actuală, Consiliul Judeţean a stabilit un ultim termen de prelungire de 30 de zile (adică până la finele anului) și consideră că a onorat toate sarcinile care i-au revenit, așteptând astfel ca și S.C.Girexim să înceapă sa opereze efectiv.