Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Printre cei peste 800 de participanţi la „Openul Budapestei 2011“ la karate, reprezentând 115 cluburi, din 25 de ţări, s-au aflat şi sportivii de la Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa şi Sport Star Anina. Din păcate, niciunul dintre elevii antrenorilor Zoltan Lipan, respectiv Marian Mesinschi nu a urcat pe podiumul de premiere.

Şi totuşi, doi dintre reşiţeni au fost foarte aproape de treapta a treia, clasându-se, în final, pe locul patru: Tania Velcsov şi Răzvan Segneanu, ambii la kumite. Iar în primele zece locuri s-au mai situat: Tania Velcsov (kata), Vanessa Ianoşic (kumite), Răzvan Segeanu (kata), Milan Ciuşdic (kata şi kumite), Leonard Ioţ (kata), Alexandru Farcaş (kumite), Melisa Kiss (kata), Alexandra Paraschiv (kata), Vlăduţ Paraschiv (kumite) şi Flavia Velcsov (kumite).

În ceea ce îi priveşte pe cei trei karateka din Anina, Mariana Popovici şi Andreea Lupu au pierdut în primul tur, iar Ştefan Băcilă a părăsit competiţia în turul doi.

De reţinut faptul că ambii antrenori au apreciat evoluţiile sportivilor lor, însă şi-au manifestat nemulţumirea faţă de arbitraje. „Pe lângă faptul că acest concurs este unul dintre cele mai puternice din Europa, arbitrajul a lăsat de dorit, dezavantajându-ne sportivii, a conchis prof Lipan“. La fel de supărat a fost şi prof. Marian Mesinschi: „A fost ultima ediţie la care am participat. Nu mai vreau să se facă experimente cu sportivii mei“.