Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu asta îi aşteaptă pe reşiţeni comercianţii strânşi la târgul de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Producători din toate colţurile ţării – Beiuş, Reghin, Bistriţa, Bucureşti, Timişoara – vă aşteaptă, în aceste zile, la târgul de îmbrăcăminte găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.

Aici găsiţi paltoane şi jachete din lână, la preţuri cuprinse între 150 şi 220 de lei, geci de sezon pentru doamne şi domni, pentru care cumpărătorii nu vor plăti mai mult de 200 de lei, trenciuri de primăvară-toamnă, a căror preţ variază între 170 şi 230 de lei, blugi – la 80 de lei cea mai scumpă pereche, dar şi sacouri moderne, de primăvară, din catifea.

La un alt stand găsim bundiţe din piele de oaie, care sunt la modă în acest sezon, şi care costă 200 de lei, geci din piele naturală pentru femei şi bărbaţi, cu preţuri care pornesc de la 370 de lei, dar care nu depăşesc 500 de lei, precum şi cojoace călduroase, numai bune pentru zilele geroase de iarnă.

De la târg se mai pot cumpăra bluze, din material sintetic, bumbac sau lână, care au preţuri cuprinse între 35 şi 65 de lei, helănci (15-20 de lei), căciuli (8-15 lei) şi fulare (15-20 lei). Nu lipsesc nici producătorii de încălţăminte, care au preţuri greu de refuzat.

Orice model cumpărat – adidas, pantof sau gheată – la preţul de numai 130 de lei perechea. Doamnele vor găsi şi ele diferite modele de genţi, curele şi portofele din piele, la preţuri bune. „Este o perioadă mai puţin bună, deoarece lunile ianuarie şi februarie sunt, în genaral, moarte din punct de vedere al vânzărilor. Momentan, am făcut ceva vânzări, dar este încă prematur să facem nişte calcule, pentru că azi (n.r. – 11 ianuarie) e prima zi de târg“, ne-a declarat Raluca Lăcătuş, organizatorul evenimentului.

Roxana Bălan Nafiru