Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până în data de 15 martie 2015, toţi agenţii economici cărăşeni care au date referitoare la surse de poluare atmosferică sunt obligaţi să transmită informaţiile către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Caraş-Severin a anunţat public operatorii economici şi instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici, că s-a deschis sesiunea de raportare 2015 în Sistemul Integrat de Mediu (SIM), sesiune ce va dura două luni.

Toţi deţinătorii de informaţii necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie să completeze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2014 în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibilă pe site-ul ANPM (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM Inventar Emisii” disponibil la aceeaşi adresa.

În absenţa unei conexiuni la internet, firmele vizate trebuie să transmită chestionarele ce trebuie completate în funcţie de specificul activităţii, la sediul APM Caraş-Severin, pe suport de hârtie. Potrivit legii, nerespectarea obligaţiei de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane juridice.