Caraş-Severin, Romania

POZAREVAC – Un curs adresat mediului de afaceri din ţara vecină se derulează zilele acestea printr-un proiect transfrontalier. 

Chiar dacă pe meleaguri mioritice există români care nu vor să înveţe sau care nu cunosc limba naţională, iată că sârbii ne fac de ruşine. Săptămâna aceasta se încheie unul dintre modulele de curs de limba română, adresat oamenilor de afaceri sau viitorilor oameni de afaceri sârbi care au intenţii investiţionale în ţara noastră, ce se derulează în clădirea ce adăposteşte Camera de Comerţ din Pozarevac.

Iniţiativa este organizată în cadrul proiectului european „Creşterea concurenţialităţii IMM-urilor în zona de graniţă“, finanţat din fonduri PHARE CBC.

În momentul în care s-a pregătit organizarea cursului, ce urma să se adreseze unei clase de zece persoane, organizatorii au avut surpriza să fie copleşiţi de cereri, în primele zile înregistrându-se nu mai puţin de 35 de solicitări, după cum ne-a explicat Liubiţa Raichici, expert şi profesor de limba română în cadrul proiectului, managerul Direcţiei cărăşene pentru Cultură.

Potrivit acesteia, participanţii, în majoritate tineri, îşi însuşesc un limbaj de bază pentru a se putea descurca, la nivel conversaţional, în diferite situaţii cu care s-ar putea întâlni în ţara noastră.

Antoniu Mocanu