Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria Caransebeş a sărbătorit-o vineri pe cea mai longevivă persoană din municipiu. La finele săptămânii trecute, în întregul judeţ au fost aniversate persoanele vârstnice.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a organizat evenimente la Căminele pentru Persoanele Vârstnice din Reşiţa, Caransebeş şi Sacu. De asemenea, vineri, chiar înaintea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, reprezentanţi ai Primăriei Caransebeş au vizitat-o pe cea mai longevivă persoană din municipiu, Margit Szemenyei, cea care a împlinit pe 8 august 104 ani.

Doamna Szemenyei s-a născut într-o familie maghiară, la Chişineu-Criş (judeţul Arad). În 1933, tatăl său a fost transferat ca maistru la întreprinderea de prelucrare a lemnului Mundus. Întreaga familie l-a urmat, stabilindu-se în urbea de pe Timiş şi Sebeş.

Timp de 30 de ani, Margit Szemenyei a muncit în secţia lustruiri a fabricii. Acum, la bătrâneţe, are o pensie de 750 de lei. Unicul său fiu a murit în urmă cu nouă ani, iar nora acum 19 ani. Totuşi, Margit Szemenyei nu este singură.

Îi are alături pe cei doi nepoţi şi patru strănepoţi, iar acum locuieşte împreună cu familia unuia dintre nepoţi. Vizita a bucurat-o pe centenară, care şi-a amintit că „şi când am împlinit 100 de ani am primit un cadou frumos de la domnul primar Vela“. De această dată, au venit la ea viceprimarul Caransebeşului, Ilie Iova, şi city-manager-ul Nicolae Borceanu, care i-au înmânat o diplomă aniversară, un buchet de flori şi 500 de lei.

Nina Curiţa