Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a onora contribuţia adusă judeţului prin activitatea de zeci de ani depusă în cadrul Uzinei de Construcţii de Maşini Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a decis acordarea a două diplome de cătăţean de onoare a judeţului pentru Stefan Miskovits şi Otto R. Nowy.

Ambii sunt foşti ingineri, născuţi în Timişoara, şi au muncit pentru fostele Uzine şi Domenii Reşiţa, precum şi după achiziţionarea licenţelor pentru locomotivele Diesel şi a motoarelor de tip ALCO. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute.

„Am ţinut să propun astăzi plenului Consiliului Judeţean adoptarea celor două titluri de cetăţean de onoare pentru doi oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă construcţiei de maşini la Reşiţa, care vor fi înmânate în 14 noiembrie. Pe lângă hotărârile privindu-i pe cei doi viitori cetăţeni de onoare, au fost cele ce ţin de dinamica bugetară. Practic, sunt redistribuiri în interiorul bugetului CJ pentru asigurarea finanţărilor europene pentru acele proiecte care sunt avansate şi care au termende finalizare pe parcursul lunilor viitoare. Au fost o serie de activităţi pentru instituţiile subordonate Consiliului Judeţean – Şcoala Populară de Artă, Teatrul de Vest”, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele forului judeţean.