Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În opinia lui Sorin Frunzăverde, există posibilitatea ca mai multe personalități sau grupări să încerce să reconfigureze scena politică din România.

Vicepreşedintele PNL consideră că evoluţia politică pe termen scurt este foarte fluidă: „Cred că Partidul Conservator nu este comod cu poziția pe care o are în alianța cu PSD, PC fiind un partid mic iar PSD unul mare, și probabil că se gândește la o alianță cu partidul lui Tăriceanu. Cred că vor mai apărea pe scena politică românească asemenea dorințe de regrupare și cred că principalul motiv este anul electoral 2016, când aceste grupări politice doresc să își maximizeze șansele de a ajunge în Parlament şi în interiorul puterilor locale“.

Cât despre evoluţia liberalilor pe parcursul acestui an şi a celui următor, Frunzăverde a adăugat că „dreapta română înseamnă, în momentul de față, PNL, nimic altceva. Dreapta română are marele merit, din punct de vedere al demersului politic, și marea șansă, în egală măsură, de a fi formată dintr-un singur partid. Nu vorbim de interminabile alianțe. La stânga există acest amalgam, format din PSD – UNPR – PC, care este ținut la putere de majoritatea parlamentară pe care o au în acest moment. Dar cred că suntem pe o scenă politică fluidă care, cel puțin la nivelul stângii, va cunoaște fel de fel de reconfigurări și repoziționări. Partidul Național Liberal este, în acest moment, un partid foarte stabil şi sigur, care este în Opoziție dar care a dat președintele României și care e clar că adună tot electoratul de centru și de centru-dreapta“.