Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de-a 13-a apariţie editorială a publicistului Titus Crişciu a fost prezentată la finele săptămânii trecute.

În volumul său, intitulat Exegi Monumentum, Titus Crişciu prezintă 19 interviuri cu personalităţi locale şi naţionale, din diverse domenii, de la lumea teatrului și filmului, până la cea a artelor, prozatorilor ori a poeţilor. Cartea a fost lansată vineri după-amiaza, în cadrul manifestării culturale „7 Zile – 7 Arte“. Despre personalitatea și dăruirea autorului, care scrie cu aceeași pasiune de aproape trei decenii, au vorbit: Horațiu Vornica, prof. dr. fil. Ada D. Cruceanu, criticul și editorul Gheorghe Jurma, jur. Adrian Stepan, părintele Vasile Petrica, fost protopop al Reșiței, și dr. Octavian Apahideanu, moderatorul evenimentului.

Cu toții au avut numai cuvinte de laudă la adresa autorului, caracterizat ca fiind o persoană tenace și vulcanică deopotrivă, dar care realizează mereu tot ceea ce-și propune, așa cum îi șade bine oricărui gazetar, meserie pe care Titus Crișciu a îmbrățișat-o imediat după anii ’90. „Despre Titus Crișciu nu ai cum să nu vorbești, căci este o prezență foarte importantă în acest spațiu cultural. În toți acești ani și-a aprofundat cunoștințele în arta și știința interviului, tehnică pe care o stăpânește foarte bine, căci Titus face o jurnalistică de ordin cultural, pe care nu mulți o mai fac azi “, a declarat Gheorghe Jurma.

Despre volumul Exegi Monumentum, Ada D. Cruceanu remarca faptul că este un „document care peste ani va deveni referință“, sugerându-i astfel autorului să continue ceea ce face, pentru că numai așa tânăra generație își va cunoaște trecutul, și nu-și va uita valorile.

Roxana Bălan Nafiru