Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii care doresc să scape de aparatura veche o pot face şi în acest sfârşit de săptămână.

Şi la mijlocul acestui an, municipalitatea reşiţeană îşi dă mâna cu un partener privat pentru a organiza o nouă campanie de colectare a deşeurilor provenite de la echipamente electrice şi electronice. Aceasta se va derula în zilele de vineri şi sâmbătă, 13 şi 14 iunie, atât în centrul municipiului, cât şi în cartierele şi localităţile aparţinătoare.

Au fost stabilite următoarele puncte provizorii de colectare, în funcţie de zi, pe cartiere. Astfel, în data de 13 iunie, între orele 9.00 şi 15.00, la nivelul cartierelor vor funcţiona puncte de colectare în:

– Câlnic, la Căminul Cultural

– Cuptoare, la Căminul Cultural

– Ţerova, la Căminul Cultural

– Doman, în curtea fostului atelier

– Moniom, la Căminul Cultural

În data de 14 iunie, între orele 9.00 şi 15.00, în municipiul Reşiţa, vor funcţiona puncte de colectare amplasate la:

– Şcoala Gimnazială Nr. 7

– Parcul Copilului (fostul Parc Siderurgistului)

– Grupul Şcolar Tehnic

– Colegiul Naţional Traian Lalescu

– Şcoala Gimnazială Nr. 9

– Şcoala Gimnazială Nr. 2

De asemenea, în Reşiţa, în acelaşi interval, va fi deschis şi centrul de colectare de pe strada Căminelor, situat la intersecţia cu Aleea Albăstrelelor, din cartierul Lunca Bârzavei.

Deşeurile voluminoase vor fi preluate de la domiciliu, însă numai după un apel telefonic la 0800/444.800 (apelabil gratuit) sau 0751/302.119, la partenerul privat, precum şi la Primăria Reşiţa, la numerele 0255/211.692 interior 173 sau 0255/210.258.

Telefoanele vor funcţiona până sâmbătă inclusiv, între orele 9.00 şi 15.00. În schimbul obiectelor predate, participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă. Tragerea la sorţi va avea loc în 16 iunie, de la ora 12.00, în sala de şedinţe de la parterul Primăriei Reşiţa, ocazie cu care vor fi premiaţi şi voluntarii implicaţi în campanie.

Din categoria echimapentelor electrice şi electronice fac parte aparatele de uz casnic de dimensiuni mari (frigidere, congelatoare, maşini de spălat, uscătoare, maşini de gătit, sobe şi plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare, aparate mari utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor, a scaunelor şi a fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat) echipamente de larg consum (aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio), aparate de uz casnic de mici dimensiuni (aspiratoare, aparate de curăţat, de cusut, de tricotat, de călcat, de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat şi filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns şi uscat părul, periuţe de dinţi, aparate de ras, pentru masaj sau îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, de mână, cântare), echipamente informatice şi de telecomunicaţii (unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, faxuri, telexuri, telefoane, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni), unelte electrice şi electronice (maşini de găurit), jucării (trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video).

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul de Gospodărie Urbană şi Mediu din cadrul Primăriei Reşiţa la numerele de telefon: 0255/211.692 interior 173, 0255/210.258 sau prin e-mail la adresa: mediu@primariaresita.ro.