Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Expoziţia face parte din prima ediţie a proiectului naţional „Paştele la români“, derulată în perioada martie iunie 2013. Asociaţia Umanitară „Iniţiativa DA“ a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Librăria „Semn de Carte“ din Reşiţa, o expoziţie de desene pe teme pascale. Lucrările au fost trimise de elevi din toată ţara pe secţiuni şi pe criterii de vârstă, începând de la trei ani până la clasa a IV-a.

Cele peste 200 de felicitări, colaje, picturi şi ornamente realizate de elevi şi preşcolari au fost jurizate şi urmează a fi vândute în cursul acestei săptămâni în cadrul expoziţiei cu vânzare „Târg de Paşte“. Acestea vor putea fi achiziţionate de la unităţile de învăţământ implicate în proiect, iar banii vor fi donaţi unui număr de zece copii cu probleme sociale şi familiale din cadrul Asociaţiei Umanitare „Iniţiativa DA“.

Astfel, copiii din asociaţie vor primi o masă caldă de Paşte, rechizite şi haine, iar cu banii rămaşi se va organiza o excursie pentru ei. Partenerii acestui proiect sunt Organizaţia „Salvaţi Copiii“ Caraş-Severin, Asociaţia Învăţătorilor Caraş-Severineni, Muzeul Banatului Montan, Şcoala Gimnazială Nr.2, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Grădiniţa cu Program Prelungit „Palatul Fermecat“, C.S.E.I. „Aurora“, Metarsis – Librăria „Semn de Carte“ Reşiţa, Şcoala Gimnazială Dognecea, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Palatul Copiilor şi Primăria Reşiţa.

Lavinia Predescu