Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a primit, miercuri, 14 martie 2018, vizita unei delegaţii a World Bank Group, care a lansat procesul de pregătire a noului cadru de parteneriat cu România. Principalele teme de discuţie s-au axat pe posibilităţile de dezvoltare a infrastructurii şi pe problemele legate de asistenţa socială. Delegația s-a deplasat apoi în municipiul de pe Timiș și Sebeș, unde dialogul s-a purtat cu primarul Felix Borcean.

În discuţiile cu preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, atenţia delegaţiei a fost atrasă de studiul de fezabilitate, întocmit de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, pentru facilitatea de transport intermodal într-un nou port la Moldova Veche, ce ar crea premisa unei creşteri economice sustenabile în zona Clisurii Dunării, port care e prevăzut în Strategia de dezvoltare a Regiunii Vest. Delegaţia World Bank Group a fost condusă de Tatiana Proskuryakova – Country Manager, împreună cu Thomas Lubeck – Regional Manager pentru Europa Centrală şi de Sud-Est şi dl. Cristian Nacu – Senior Country Officer pentru România şi Moldova, ambii reprezentând Corporația Financiară Internațională.

Au vizitat şi Caransebeşul

La Caransebeș, în schimb, delegația Băncii Mondiale a fost interesată mai ales de problemele comunităților defavorizate. De altfel, primarul Felix Borcean și reprezentanții Băncii Mondiale s-au deplasat la barăcile din cartierul Balta Sărată, pentru a vedea la fața locului problemele cu care se confruntă locuitorii din zonă. „În strategia Băncii Mondiale în România pentru următorii 5 ani unul din obiective este să sprijinim oamenii simpli, astfel că investim în educație, în sănătate și în locuri de muncă”, a precizat șefa Biroului Băncii Mondiale la București, Tatiana Proskuryakova.

„Dânșii au vrut să afle cu ce probleme ne confruntăm, în cele două ore de discuții am abordat mai ales aspectele negative, gen problema Spitalului Municipal de Urgență sau cea a comunităților defavorizate. Ne-am deplasat chiar la fața locului într-o astfel de zonă, unde au putut vedea cum trăiesc acești oameni și care sunt posibilitățile de a-i reintegra în societate”, a spus și Felix Borcean.