Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Contribuabilii din municipiul de pe Timiș și Sebeș au de-acum posibilitatea achitării taxelor şi impozitelor locale sau a unor taxe de evidență a populației cu cardul.

De vineri, 20 ianuarie, atât la Serviciul Impozite și Taxe cât și la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor au fost instalate dispozitive POS, pentru a veni în sprijinul contribuabililor care vor să achite taxele sau impozitele cu cardul bancar. „Dorim să anunțăm cetățenii Caransebeșului că la Serviciul Taxe și Impozite, plata se poate face și cardul, de astăzi fiind instalat un POS. Reamintesc că de o perioadă bună de timp se pot realiza și plăți online, am avut astfel de plăți chiar și din străinătate, Franța, Olanda, Germania, spre exemplu. De asemenea, și la Evidența Persoanelor a fost instalat un POS, pentru plata unor taxe ce țin de acest serviciu, gen cărți de identitate sau alte acte necesare cetățenilor din municipiul nostru”, a precizat primarul Felix Borcean.

Lucrătorii SPCLEP Caransebeș, unde se pot plăti cu cardul taxele pentru eliberarea actelor de identitate și cele pentru furnizarea datelor cu caracter personal, explică modul în care se procedează: „Cetățeanul vine cu cardul bancar, acesta se introduce în POS, se apasă tasta verde, apoi tasta F1, adică vânzare, se introduce suma, 1 leu (pentru cartea provizorie de identitate, dacă nu este pentru schimbarea de domiciliu), 6 lei (dacă persoana vine din altă parte, schimbă și domiciliul și nu are toate actele necesare cărții de identitate), 7 lei (pentru eliberarea cărții de identitate pe anumite motive) sau 12 lei (pentru schimbarea domiciliului, dacă cetățeanul vine din altă parte și-și schimbă domiciliul pe raza noastră de competență, sau pentru preschimbarea buletinelor de identitate), în funcție de ce are de plătit, după care se emite bonul fiscal”.