Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Facilităţile oferite de către administraţia publică locală la transportul în comun de călători au fost prezentate Instituţiei prefectului.

Au transmis informări oraşele Reşiţa, Băile Herculane şi Moldova Nouă, cele care au transport în comun. Or, în afara municipiului reşedinţă de județ, facilităţile oferite vârstnicilor nu l-au mulţumit pe reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Şi la celelalte administraţii publice locale ar fi necesar să se facă investiţii în acest sens. Sunt oraşe unde este necesar transportul în comun, având în vedere că sunt distanţe mari pentru a le traversa de la un cap la altul. Sigur că dezbatem facilităţile acordate pentru pensionari, dar să nu uităm că şi celelalte grupe de cetăţeni au nevoie de transport. Sunt primării care nu acordă facilităţi sau nu au transport în comun şi vom verifica dacă există prevederi legislative care obligă la asta“, a afirmat prefectul judeţului, Nicolae Miu Ciobanu.

Potrivit informărilor amintite, în Băile Herculane s-a delegat gestiunea serviciului de transport local către un operator de transport. Consiliul Local Băile Herculane a aprobat subvenţionarea costului a zece călătorii simple gratuite lunar pentru transportul public local persoanelor beneficiare ale anumitor acte normative.

La nivelul oraşului Moldova Nouă, transportul public local de călători este asigurat de către o societate din judeţul Ilfov. Aici s-a aprobat decontarea biletelor pentru transportul public local de călători (20 de călătorii lunare) prin subvenţionarea acestora pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 350de lei, veteranii şi văduvele de război, persoanele cu vârsta peste 65 de ani ale căror venituri (pensie) nu depăşesc 720 de lei.