Caraş-Severin, Romania

Asta pentru că, odată închisă şi unitatea spitalicească de la Anina, circa 20.000 de oameni au rămas la mila sorţii. O situaţie tristă care putea să aducă moartea unui om a avut loc în noaptea de 21 spre 22 aprilie, când Elenei Şuveţ tensiunea arterială i-a crescut foarte mult pe baza unor necazuri.

„Pe la ora 23.00 mi s-a făcut rău şi am mers repede, aşa cum eram obişnuită, la poarta spitalului din comună. Din păcate, nu mai este nimeni acolo, decât un paznic pe care l-am rugat să îmi cheme o ambulanţă deoarece mă simţeam foarte rău. Omul, de bună credinţă a sunat imediat după Salvare, numai că maşina era plecată la Reşiţa şi ar fi durat cel puţin o oră până să ajungă la mine. În acest hal ne-au adus cei ce ne conduc… Oare nu le pasă că noi suntem izolaţi, că nu avem şi noi şansa la un tratament ca restul lumii? Ce vor? Să murim cu zile? Asta cred că se va întâmpla în foarte scurt timp“, spunea plângând Elena Şuveţ. Pentru că ora aceea i-ar fi putut fi fatală, femeia s-a gândit că singura ei şansă poate veni de la foştii medici ai spitalului.

„M-am gândit atunci că nu am ce face decât să bat la poarta medicului Vasile Miculescu. Am avut norocul că domnul doctor mi-a răspuns şi mi-a dat nişte medicamente care mi-au stabilizat tensiunea. Acum am avut noroc, dar cine ştie data viitoare ce se va întâmpla“, mai spunea femeia. Situaţia unităţii spitaliceşti din comuna Bozovici pare a fi în atenţia autorităţilor judeţene, cel puţin aşa susţinea consilierul judeţean Constinel Ristache. „Se are în vedere transformarea într-o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru a putea cumva ajuta oamenii din zonă“, a spus Ristache la şediţa Comisiei de Dialog Social.

Anca Preda