Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Firmele ale căror contracte de finanţare au fost semnate zilele trecute sunt din Reşiţa, Bocşa, Moldova Nouă şi Păltiniş. În total, 77 de firme private din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 milioane euro cu ADR Vest. La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare, alături de Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 26,65 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 15,54 milioane euro. Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele construcții, industria prelucrătoare, domeniul recuperării materialelor reciclabile sortate, întreţinerea și repararea autovehiculelor, dar și în domeniul hotelier, editare cărți, prelucrare date, arhitectură, inginerie și consultanță tehnică, sănătate umană, arhivă, centre de fitness, activități recreative și distractive.

Din cele 77 de firme, nouă sunt din judeţul nostru, iar firmele câştigătoare din Caraş-Severin sunt And Silva Impex, Max Junior Project, Grazzi Consulting, Best Favorit Design, Ghimby Boxweb, Kalard 2001, Rocad Com, Orcons 108 Otelu Roşu, Dai Excelent Clean. Cel mai mare proiect, în valoare de 667.077 euro îl derulează And Silva Impex, suma solicitată de la ADR pentru finanţare fiind de 244.809 euro.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite și modernizate spații de producție/servicii și se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii și vor genera locuri noi de muncă.