Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa din spatele proiectului s-a format din dorinţa sportivilor Adrian Petrea şi Mihai Rohozneanu.

Handbalistul Adrian Petrea, de la CS Caraş-Severin, se află deja la al treilea sezon în Banat şi pare a se fi adaptat de minune la Reşiţa. Astfel, interul triplei câştigătoare a Cupei Challenge şi-a deschis mai întâi o filială a unei şcoli de handbal, iar de curând a pus bazele unui club sportiv care îi poartă numele. Între antrenamente cu prim-divizionara CS Caraş-Severin, Adrian Petrea antrenează o grupă de copii, cărora le insuflă pasiunea pentru sportul care cândva ne-a adus mari satisfacţii, prin titlurile mondiale cucerite de naţionala masculină, cvadruplu medaliată cu aur la Campionatele Mondiale, în 1961, 1964, 1970 şi 1970.

Handbal Club Adrian Petrea are drept principal obiectiv dezvoltarea unei academii de handbal pentru fete şi băieţi şi are ca fundament experienţa unor jucători de handbal la cel mai înalt nivel. Echipa din spatele proiectului Handbal Club Adrian Petrea s-a format plecând de la dorinţa sportivilor Adrian Petrea şi Mihai Rohozneanu de a împărtăşi secrete ale performanţei, de a transmite tinerilor satisfacţia şi disciplina handbalului şi din dorinţa omului de afaceri Cristian Pătru de a investi în talentul sportiv.

„Într-un termen scurt ne propunem formarea unei grupe de copii, la toate nivelele de vârstă, care să înveţe să formeze echipe, să înţeleagă sportul şi să înceapă să performeze, ne-a spus Adrian Petrea. Ne propunem să motivăm tinerii să practice activităţi sportive, prin diverse burse de performanţă şi alte instrumente. Pe termen mediu şi lung ne planificăm competiţii interne la grupele de juniori şi avem în plan şi formarea unei echipe de seniori. Misiunea noastră este aceea de a orienta tinerii spre sport şi de a promova copii talentaţi.”

Din colectivul tehnic, pe lângă Adrian Petrea şi Mihai Rohozneanu, fac parte şi profesorii Carmen Oana Dumitru şi Irinel Dumitru, aceasta din urmă în calitate de preparator fizic.