Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La prima licitaţie, vechiul padoc de la Minda nu a atras pe nimeni, deşi se vehiculează deja variante despre ce se va clădi în locul acestuia.

După o primă licitaţie organizată fără succes, municipalitatea de pe Bârzava pregăteşte o reeditare pentru jumătatea lunii martie, în urma căreia se speră înstrăinarea fostului padoc pentru câini de la Minda. Reamintim faptul că vechiul obiectiv a fost dezafectat în momentul în care Primăria Reşiţa s-a decis ca, în urma mai multor probleme, să renunţe la utilizarea lui, folosindu-l exclusiv pe cel de pe Dealul Lupacului, a cărui capacitate ar putea fi sporită prin apelarea la serviciile unui padoc privat.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, în pofida faptului că în Reşiţa activează mai multe organizaţii care se declară iubitoare de animale şi care s-au arătat interesate de coordonarea, pe bani, a activităţii vechiului padoc. La finele anului trecut, reprezentanţii urbei vorbeau de amenajarea unei pensiuni sau, de ce nu, a unui muzeu în locul obiectivului.

„În şedinţa ordinară de Consiliu Local din data de 26 noiembrie 2013 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind vânzarea prin licitaţie publică a imobilului «Padoc pentru câini» (clădiri+teren aferent) în suprafaţă de 2.118 mp, care nu se mai află în exploatare. Caietul de sarcini şi toate documentele licitaţiei sunt puse la dispoziţia solicitanţilor, contra cost, la sediul Serviciului Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa“.

Preţul minim pe care municipalitatea speră să-l obţină în urma valorificării obiectivului de la Minda este de 112.330 lei plus TVA, sumă stabilită conform raportului de evaluare. Potrivit unui raport de expertiză, valoarea de piaţă a fost stabilită la 25.340 de euro, respectiv la 112.330 de lei. Obiectivul cuprinde 2.118 mp, clădirea padocului (280 mp), o casă de locuit (209,95 mp) şi o anexă (18 mp).

Dacă totuşi există interese în zonă, oare investitorul aşteaptă negocierea directă? Deocamdată, cea de-a doua licitaţie a fost programată pentru mijlocul lunii martie.

Antoniu Mocanu