Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Edilul Băilor Herculane spune că trece politicul în plan secund, pe primul loc rămânând cetăţenii şi obţinerea fondurilor pentru proiecte.

Noutăţile intervenite pe eşichierul politic şi cunoscuta prietenie dintre Elena Udrea şi Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii Băile Herculane, ne-au determinat să-l întrebăm pe edilul cărăşean dacă are intenţia de a coborî din barca PDL. „Nu aş putea să iau o asemenea decizie fără ca acest lucru să nu-mi afecteze mandatul, spune primarul Nicuşor Vasilescu. Am depus eforturi foarte mari, ani buni, cât am luptat pentru PDL, şi constat că, dacă eu nu am părăsit partidul, acesta m-a părăsit pe mine. Nu m-a mai contactat nimeni din PDL, nu m-a invitat nimeni la activităţi, mai ales că au avut loc şi alegeri la nivelul organizaţiei. Pentru mine sunt foarte importanţi cetăţenii, mă interesează proiectele, aşa că partea politică va rămâne pe plan secund”.

Şi cum cetăţenii şi proiectele sunt pe primul plan, edilul a vorbit despre banii alocaţi de către Consiliul Judeţean pentru anul acesta (sume defalcate din TVA şi din impozitul pe venit), staţiunii de pe Cerna. „Anul acesta am primit 1,2 milioane de lei, faţă de 800 de mii de lei cât am primit în 2013. Deci am primit cu 400 de mii mai mult decât în 2013″, a precizat Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii de pe Valea Cernei.

„Chiar şi aşa, nu sunt bani pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care le avem, pentru că în 2008, când am venit la primărie, aveam 2,5 milioane de euro datorii, creditele fiind făcute pe următorii 20 de ani, a mai spus primarul. Suma alocată de Consiliul Judeţean este în regulă, este mai mare decât anul trecut, chiar dacă este nevoie de mai mulţi bani. Până una-alta, ne vom descurca, iar proiectele vor fi duse la bun sfârşit. Sunt conştient că sunt proiecte în mare întârziere, dar după şase ani, acestea trebuie finalizate. Chiar luni, 3 februarie, am o întrevedere cu vicepremierul Dragnea. Am primit asigurări că ne vor fi susţinute proiectele. Nu sunt bani pentru toate, dar am primit asigurări că vom primi, pentru 2014, sumele necesare pentru tot ceea ce înseamnă infrastructură”.