Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luptătoarea de la CSM Reşiţa s-a clasat pe locul cinci în Top Sport 2012.Originară din Motru, Nicoleta Ciuhurezu a avut evoluţii promiţătoare, la competiţiile amicale regionale încă de copilă. Aşa a fost remarcată de antrenorul Adrian Dacica, pe vremea în care lotul naţional de fete se pregătea la Reşiţa. I s-a propus să vină în municipiul de pe Bârzava, a acceptat şi s-a legat de aceste meleaguri.

„Avea 13 ani, când am adus-o la Reşiţa, ne-a declarat prof. Adrian Dacica. Era foarte ambiţioasă şi am avut încrederea că va face performanţă. Şi, nu m-am înşelat. În cei opt ani de când o pregătesc, a devenit multiplă campioană naţională la copile, cadete, la junioare“.

În 2012, Nicoleta şi-a trecut în palmares locul cinci la Campionatele Europene de lupte juniori, de la Zagreb, medalia de aur la Campionatele Naţionale de lupte juniori, de la Tg. Mureş şi, nu în ultimul rând medalia de argint la Campionatele Naţionale de lupte seniori, de la Chiajna, categoria 55 kg. Rezultate în baza cărora Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin a situat-o pe merituosul loc cinci, în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului Caraş-Severin.

„Pentru 2013, ne-am propus să repetăm rezultatul din 2012, fiind în primul an de seniorat. Luptă la o categorie olimpică, şi sper să continue pe aceeaşi linie, a mai spus prof. Adrian Dacica. Ne dorim cel puţin o medalie de argint, la nivel de senioare. Totul va depinde de cum se va pregăti. Acum am convenit să rămână într-o vacanţă mai prelungită“.