Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala de şedinţe a Palatului administrativ a găzduit instalarea noului subprefect, modificarea devenind oficială după citirea ordinului semnat de premier şi depunerea jurământului oficial.

„De-a lungul timpului, între administraţia numită şi cea aleasă prin vot, în Caraş-Severin, a existat o colaborare serioasă şi responsabilă, cu excepţia anilor 1993 şi 1994. În rest, nu se poate vorbi de sincope în această cooperare între cele două instituţii, esenţiale pentru administraţia judeţului. Echipa Hurduzeu – Paulescu a fost o echipă omogenă, marcată de o naturală amiciţie. E adevărat, au traversat o perioadă contorsionată, pentru că anii electorali, în România, au ajuns de aşa factură, încât, tensiunile nu se mai termină. În acest sens, Anton Paulescu a fost un subprefect foarte bun, a avut, ca şi background, şi experienţa în care a fost prefect al judeţului Caraş-Severin, dar acest lucru nu l-a împiedicat să fie loial prefectului său şi să fie cu adevărat o echipă. Eu îl felicit pentru activitatea pe care a avut-o. Îl felicit şi pe domnul Ciobanu pentru funcţia în care a fost numit şi, evident, că echipa parţial nouă de la Prefectură se află în faţa unei noi provocări, în două etape, cea a alegerilor pentru Parlamentul European, importantă pentru că va reprezenta un indiciu în legătură cu scrutinul din toamnă, precum şi cel pentru funcţia de preşedinte al României, în condiţiile în care un proiect politic ce părea a fi soluţia pentru viitorii ani, în România, s-a destrămat. Eu sunt convins că noua echipă de la Prefectura Caraş-Severin va reuşi să gestioneze responsabil şi în spiritul legii acest an electoral, complicat”, a precizat preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

Anton Paulescu a ţinut să mulţumească colegilor liberali, prefectului, directorilor de servicii deconcentrate, şi l-a felicitat pe noul subpefect. „Am acceptat cu plăcere propunerea făcută de Partidul Social Democrat, de a ocupa temporar această funcţie. Sper, prin activitatea pe care o voi desfăşura, având în vedere experienţa şi competenţele manageriale pe care le-am avut în decursul carierei, să mă pot descurca, să pot face faţă problemelor care se vor ivi, în raport de specificul activităţii din Prefectură, să contribui prin priceperea mea la îndeplinirea obiectivelor stabilite prin programul de guvernare, aşa cum a fost asumat de către Guvern, după investirea în Parlamentul României. Sper să am o colaborare bună cu serviciile deconcentrate. Vreau să mă implic, având în vedere experienţa mea anterioară pe care am avut-o în Poliţie, să asigurăm desfăşurarea în mod corespunzător şi în condiţii foarte bune a campaniei electorale şi a alegerilor care vor avea loc în acest an”, a declarat noul subprefect.

nicolae-miu-ciobanu

Nicolae Miu Ciobanu are 54 de ani, este născut în Craiova şi a venit în judeţul Caraş-Severin încă din 1987, la finalizarea Academiei de Poliţie. Este membru al PSD din anul 2010. Prefectul Silviu Hurduzeu i-a mulţumit lui Paulescu pentru buna colaborare, precizând că acesta va rămâne în continuare salariatul Instituţiei Prefectului şi, ţinând cont de experienţa sa, se va ocupa şi de alegerile europarlamentare, împreună cu grupul tehnic format la nivelul Prefecturii.

Flavius Rotariu