Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nicolae Drăgan, şeful Corpului de control din Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, a arătat marţi presei unul dintre cele patru microfoane ascunse în birourile instituţiei. Acesta a explicat şi modul în care au fost descoperite piesele şi locul unde acestea au fost disimulate.

La începutul unei conferinţe pe teme economice care a avut loc marţi, Nicolae Drăgan a ţinut să arate presei un dispozitiv pe care, alături de alte trei similare, a declarat că le-a găsit în interiorul senzorilor de mişcare din trei birouri şi în secretariatul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate.

„Povestea e simplă şi ţine de contractul pentru efectuarea pazei de noapte. Din această cauză, a trebuit să facem revizia la senzorii de mişcare instalaţi în clădire în perioada 2001 – 2002. Nu mică ne-a fost mirarea când, la cei din birourile celor trei directori şi în secretariat, au fost descoperite dispozitivele respective. E vorba de microfoane, pentru că scrie şi pe ele «MIC», deci e la mintea cocoşului. E o certitudine, dacă mai vreţi, pentru sintagma «stat poliţienesc», o dovadă palpabilă pentru modul în care instituţiile «se implică» în bunul mers al lucrurilor“, a povestit Nicolae Drăgan.

microfon

Şeful corpului de control al CJAS a mai explicat că în urma descoperirilor făcute s-a instalat o stare de cvasiparanoia în instituţie, unele discuţii fiind purtate în sistem pantomimă între angajaţii mai temători.

„Nu avem nimic de ascuns, dar, mai în glumă, mai în serios, gesticulăm şi vorbim în şoaptă că… cine ştie cine ne ascultă. Important este că cineva, o instituţie, are aceste microfoane pe inventar. Nu pot fi foarte ieftine şi de aceea am decis să dăm dovadă de fair-play şi să le înapoiem reprezentantului care dovedeşte că le are în gestiune. Sunt la noi, nu le-am distrus şi aşteptăm să le dăm înapoi“, a mai ţinut să precizeze Nicolae Drăgan