Caraş-Severin, Romania

BRUXELLES – Europarlamentarul Victor Negrescu a trimis o scrisoare tuturor miniștrilor de interne şi de justiţie din Uniunea Europeană, prin care cere sprijinirea accederii României la spațiul Schengen.

Demersul vine după ce europarlamentarul social-democrat a adresat deja mai multe apeluri atât Comisiei Europene, cât și Consiliului European, în vederea acceptării României în Schengen. În scrisoarea sa, Victor Negrescu atrage atenția că „problema aderării la Schengen a devenit mai degrabă un câmp de luptă politică decât o evaluare la rece și obiectivă a progresului țării mele în această privință”, solicitându-le miniștrilor din UE să ia în considerare „argumentele instituționale și tehnice care impun sprijinirea accesului României la spațiul Schengen”.

Victor Negrescu subliniază în scrisoarea sa către miniștrii europeni din Consiliul JAI că Parlamentul European și Comisia Europeană sunt de acord că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în spațiul de liberă circulație. În apelul său, Victor Negrescu și-a exprimat dorința de a discuta problema aderării la Schengen în cadrul unei întâlniri oficiale cu miniștrii de interne şi cei de justiţie din statele membre.