Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Mihai Stepanescu susţine că s-a referit la Dorinel Hotnogu şi nu la Sorin Simescu.

Marţi, 9 august, în urma unor declaraţii făcute de aleşii reşiţenilor, în Jurnal CS a apărut un material intitulat „Îngropăm milioane de euro“, în cadrul căruia se precizau aspecte legate de facturile umflate la încălzire ale şcolilor reşiţene. Şi cum era vorba de o sesizare venită din partea consilierului Ioan Benga, cum că, pentru luna aprilie 2011, factura la încălzire a Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa a fost de 630 de milioane de lei vechi.

Primarul a precizat, ulterior, în cazul unei conferinţe de presă, că „De termie nu mă ocupam eu, ci un viceprimar cu ochelari, nu ştiu cum îl cheamă… El a încheiat contractele cu şcolile“. Şi cum a folosit termenul de „viceprimar“, ceea ce nu putea fi interpretat decât ca unul care încă ocupă această funcţie, noi am considerat că ar fi vorba despre Sorin Simescu – mai ales că între acesta şi primar au apărut o serie de conflicte legate de coordonarea activităţii de termie, cei doi ajungând şi în instanţă –, acesta fixând chiar o întrevedere, la care însă n-a venit.

Totuşi, chiar dacă era vorba despre o factură a unui liceu din luna aprilie 2011, şi despre cineva care este viceprimar, se pare că am greşit ochelarii. În fond, nici nu ne-am fi putut gândi la Dorinel Hotnogu, care nu mai este viceprimar demult, şi care nu s-a ocupat de termie…

„În declaraţie m-am referit la incintele unor unităţi de învăţământ care au avut spaţii închiriate de către fosta Administraţie Locală (viceprimarul Dorinel Hotnogu) fără acord legal din partea ministerului de resort şi unde s-au consumat cantităţi mari de agent termic. Împreună cu colegii din conducerea primăriei şi din Consiliul Local am încercat şi sperăm să reuşim, să implementăm un sistem nou de termie cu pierderi mici, având în vedere asigurarea căldurii şi a apei calde către abonaţi, în sezonul următor. Celor care s-au implicat constructiv, le mulţumesc pentru că întradevăr cu muncă în echipă se poate“, se arată într-un comunicat purtând semnătura primarului Mihai Stepanescu.

Antoniu Mocanu