Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – O pană de curent a pus pe butuci cele două linii de alimentare cu energie electrică a stațiunii, astfel că duminică nu vor funcționa instalațiile de transport pe cablu.

Ninge de trei zile în continuu pe Muntele Mic, iar stratul de zăpadă se apropie de un metru. Cei care totuși se încumetă să ajungă sus, pe munte, trebuie să știe că drumul de acces în stațiune este, deocamdată, blocat de un utilaj de deszăpezire răsturnat.

Și mai jos, la 30 de kilometri distanță, Caransebeșul este aproape paralizat de zapăda care cade neîncetat. Pe trotuare se circulă cu mare greutate din cauză că cetățenii au uitat de spiritul civic și de obligația de a-și curăța locul din fața casei. Iar muncipalitatea anunță că face față cu greu zăpezii. În zona centrală, pe aleea de lângă Biserica Catolică, un brad a cedat sub greutatea zăpezii și a picat peste mobilierul urban, blocând circulația pietonală și așa îngreunată.

De asemenea, din cauza codului portocaliu, patinoarul din Caransebeș este închis! „Dragi copii, din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, s-a depus un strat consistent de zăpadă și pe crengile platanilor din jurul patinoarului, existând pericolul ca acestea să se rupă în orice moment. Pentru a preveni unele accidente, patinoarul este închis”, anunță cei de la Piața Gugulanilor.