Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În etapa a noua a Ligii I de fotbal în sală, Muncitorul Reșița – Autobergamo Deva 4-5 (1-3).

Muncitorul Reșița a fost la 12 secunde de un rezultat mare în fața campioanei naționale Autobergamo Deva. Echipa reșițeană a fost învinsă marți seară, pe teren propriu, cu 5-4, golul victoriei formației din Deva fiind marcat de Cristian Matei, cu 12 secunde înainte de finalul meciului.

Apariția campioanei Autobergamo Deva, cu jucători din echipa națională, i-a motivat pe reșițeni pentru un joc bun, însă lipsa de experiență și-a spus într-un final cuvântul. Reșițenii au avut în față doi fotbaliștii originari din municipiul de pe Bârzava, Robert Lupu și portarul Bogdan Cărămălău. Aceștia s-au și regăsit în formula de start a Devei, din care au mai făcut parte Adrian Moț, Robert și Cristian Matei. În prima repriză, Muncitorul a trimis de două ori mingea în bară, prin Marius Călin, în minutul 3 și prin Marius Staicu, în minutul 11. Portarul Vasile Giurcanu s-a opus câtorva șuturi ale devenilor, însă a trebuit să se recunoască pentru prima oară învins în minutul 16, când schimbul de pase dintre Robert Lupu și Robert Matei l-a adus în poziție de finalizare pe Andrei Muntean, care a deschis scorul. Un minutul mai târziu, Casian Doană egalează cu un șut de la zece metri, dar în minutul 18 Robert Matei ia o acțiune pe cont propriu și șutează din întoarcere, cu stângul, în colțul lung al porții reșițene. Același jucător stabilește scorul la pauză, 3-1 pentru Autobergamo, după ce Robert Lupu șutează în bară, mingea revine în teren și Robert Matei nu iartă din trei metri.

Repriza secundă debutează cu golul atacantului Marius Staicu, pe fondul unei nesincronizări în apărarea Devei. Practic, multe mingi l-au căutat pe Staicu în terenul devenilor, acesta încercând să aibă mereu prim-planul în disputele pentru balon. În minutul 25, același Staicu are o acțiune bună de atac, ține de minge, însă finalizarea lasă de dorit. Și în loc să fie egalitate, Deva se distanțează din nou la două goluri, după reușita lui Cristian Matei, din minutul 27. Nu trec decât câteva secunde și combinația rapidă și spectaculoasă a reșițenilor, cu mingea circulând pe traseul Doană-Bârcean-Costescu, îi dă posibilitatea acestuia din urmă să înscrie pentru 3-4. În minutul 31 se produce miracolul, Muncitorul Reșița reușește egalarea. Marius Staicu pivotează pe lângă Robert Lupu și îl învinge pe Bogdan Cărămălău și astfel jucătorul reprofilat pe moment pe futsal, după ce a jucat în Liga a II-a din fotbalul mare, la Metalul Reșița, ACS Poli Timișoara și Șoimii Pâncota marchează golul egalizator, ducând meciul spre un final plin de dramatism. Ocaziile curg mai ales la poarta campioanei, dar căpitanul Florin Bârcean, servit excelent de Casian Doană, nu înscrie, pentru ca în minutul 37 Vali Ilaș să ia la țintă transversala porții oaspeților. În ultimele trei minute, antrenorul-jucător Robert Lupu scoate portarul, Deva atacă în cinci, riscând totul pe final de meci. Și când meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, Lupu îl găsește cu o pasă inteligentă pe stânga pe Cristian Matei și cu 12 secunde înainte de fluierul final, oaspeții dau lovitura. Se încheie Muncitorul ReșițaAutobergamo Deva 4-5, și reșițenii rămân cu gustul amar al înfrângerii și al unui nou rezultat pozitiv scăpat printre degete. Să mai precizăm că maniera de arbitrat i-a iritat pe oficialii gazdelor.

Am făcut un meci bun dar, din păcate, păcătuim foarte mult la finalizare, am luat gol pe finalul jocului, încă nu avem experiența necesară să putem să învingem echipa campioană, a spus antrenorul celor de la Muncitorul Reșița, Viorel Lolea. Sperăm ca din retur să se întoarcă șansa și de partea noastră. Se vede lipsa experienței jucătorilor în fotbalul de sală.“

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Ilaș, Bârcean, Călin, Demian, Staicu, Costescu, Mihuțescu, Doană, Rarinca, Sturzu, Găină.

În etapa viitoare, Muncitorul Reșița va juca tot pe teren propriu, duminică, 9 noiembrie, de la ora 17, cu lanterna roșie Clujana Cluj-Napoca.