Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din Caransebeş a deservit alte zece localităţi.

Serviciul a avut şi anul trecut un volum de activitate destul de ridicat, aceasta în condiţiile în care a funcţionat cu un număr redus de lucrători. Pe lângă Caransebeş, au fost deservite şi zece localităţi arondate: Armeniş, Buchin, Bolvaşniţa, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Domaşnea, Obreja, Sacu, Slatina Timiş şi Turnu Ruieni.

Bilanţul întocmit pentru 2011 arată că, în ceea ce priveşte evidenţa persoanelor, anul trecut au fost întocmite 5.638 de cărţi de identitate şi 236 de cărţi de identitate provizorii, spre deosebire de cele 5.795, respectiv 227, întocmite în 2010. La capitolul stare civilă, s-au înregistrat anul trecut 210 căsătorii, 499 naşteri şi 374 decese, faţă de 223 căsătorii, 522 naşteri şi 363 decese în 2010. Ca o noutate pentru Serviciu, în cursul anului trecut s-au soluţionat și 21 de divorţuri pe cale administrativă.

„Considerăm că în condiţiile în care am lucrat cu puţini angajaţi, care au mai avut şi salariile reduse cu peste 25%, activitatea curentă a satisfăcut în foarte bune condiţii nevoile cetăţenilor şi ale autorităţilor publice din zona noastră de competenţă“, a concluzionat şefa Compartimentului Evidenţa Persoanelor din cadrul SPCLEP Caransebeş, Mihaela Mara.

Lidia Almăjanu