Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Înainte de a intra în vacanţa de iarnă, o clasă de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din municipiu a făcut o vizită la medicul oftalmolog.

Problemele de vedere sunt greu de sesizat la copii, de aceea vizitele periodice la oftalmolog sunt importante pentru sănătatea lor oculară. Acesta este şi motivul pentru care, la începutul anului, Clubul Lions Onix din Reşiţa a lansat campania „Ochi frumoşi, ochi sănătoşi!“, în vederea depistării

eventualelor afecţiuni de vedere ale elevilor reşiţeni din clasele I, prin oferirea de consultaţii oftalmologice gratuite. În lunile care s-au scurs de la demararea acestui proiect, au fost consultaţi de către medicul Felicia Quint peste 100 de elevi, de la mai multe şcoli din oraş. Cele mai recente screening-uri au avut loc, miercuri, pe la cabinetul dr. Felicia Quint trecând o clasă de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa.

10 din cei 20 de elevi consultaţi au primit reţete şi prescripţii de ochelari în vederea corecţiei. „Pe lângă actele caritabile pe care organizaţia noastră le face cu diverse ocazii, ne-am gândit să ne îngrijim şi de vederea celor mici, pentru că, depistate la timp, aceste probleme se mai pot corecta. De această dată, surpriza mea a fost mare pentru că din cei 20 de elevi consultaţi, jumătate dintre ei au fost găsiţi cu probleme“, ne-a declarat medicul oftalmolog Felicia Quint, preşedintele Clubului Lions Onix din Reşiţa. Proiectul Clubului Lions Onix continuă şi pe parcursul anului 2015.