Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În perioada Crăciunului, o parte din poliţişti au fost la datorie, iar rezultatele acţiunilor lor nu s-au lăsat prea mult aşteptate. În perioada 24-26 decembrie, 264 de poliţişti au acționat zilnic, intervenind în 116 evenimente, dintre care 91 au fost semnalate la 112. Au fost constatate 25 de infracţiuni şi 148 de contravenţii, valoarea amenzilor contravenţionale cumulând 30.725 de lei. În acelaşi interval, poliţiştii rutieri au reţinut 13 permise de conducere.

Crăciunul a adus cu el accidente grave, urmăriri ca-n filme şi mult, poate prea mult alcool. Recordul a fost înregistrat în noaptea celei de-a doua zile de Crăciun, când un tânăr de 22 de ani din Moldova Nouă a fost prins la volanul unui autoturism, la ora 2.40, deşi alcooltestul a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot alcoolul a împins un autoturism într-un cap de pod, în apropiere de Glimboca, unul din pasageri ajungând în stare gravă la spital.

Urmărirea ca-n filme s-a întâmplat tot într-o seară de sărbătoare, când poliţiştii rutieri din Caransebeş au încercat să oprească – folosind semnalele acustice şi luminoase – un autoturism care circula pe strada Ardealului cu luminile stinse, deşi era ora 20.40… Şoferul, un caransebeşean de 33 de ani, a ignorat semnalele poliţiştilor, văzându-şi în continuare de drum, a virat la dreapta, pe strada Decebal, oprindu-se abia după ce s-a izbit de alt autoturism. „Bărbatul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat“, ne informează Poliţia judeţului. În toate cazurile amintite, s-au întocmit dosare penale.