Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin a supervizat două competiții sportive.

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin a supervizat două competiții sportive, cu aceeași titulatură, „Cupa Moș Crăciun“. Prima a fost organizată de Casa Orășenească Bocșa și a reunit 14 tineri jucători. În final s-a impus Leonard Adrian Birou, cu 4,5 puncte, urmat de Alexandru Andrei Costea, tot cu 4,5 puncte, departajați de coeficienții specifici, și de Alexandru Harald Kisfalusi, 3,5 puncte. Să mai spunem că o frumoasă evoluție a avut și micuțul Eduard Octavian Birou, în vârstă de cinci ani și patru luni. S-au acordat cupe, medalii și dulciuri.

A urmat turneul de la Reșița, cu 24 de jucători la start, din cei 30 selectați, cu șapte runde, față de cinci anunțate inițial. Concursul a fost câștigat de Andru Mihai Buga, cu 5,5 puncte, care l-a depășit pe Cristian Daniel Pădurean, grație coeficienților specifici superiori. Apoi, locurile trei-cinci au fost ocupate, în ordine, de Anna Diana Colonescu, Claudiu Vasile Gog și David Alexandru Korcsek, fiecare cu câte 5 puncte, departajați tot de coeficienții specifici.

„Concursul a fost foarte echilibrat, cu câteva răsturnări spectaculoase de situație, a precizat Mihai Bolintiș, secretarul Asociației Județene de Șah Caraş-Severin. Cupele și medaliile au fost asigurate de Direcția pentru Sport și Tineret Caraș-Severin iar dulciurile de doamna Tudorița Nicula, cărora le mulțumim pe această cale“.