Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Profesoara Lucia Moruț a reușit performanța să se califice cu junioarele de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” la trei turnee finale.

La junioare III, cele 8 formații calificate în ultimul act al competiției naționale au fost repartizate inițial în două grupe de câte 4, echipa reșițeană fiind inclusă în grupa B, alături de CSȘ Bacău, CSȘ 2 Baia Mare și CS OK Sport Onești. Din fiecare grupă, primele două merg mai departe, în semifinalele de sâmbătă. După turneul final de la Moreni, tinerele handbaliste de la „Vuia” vor pleca direct către Izvorani, unde se va desfășura faza finală a competiției naționale școlare rezervate junioarelor III. Și aici, echipa reșițeană e calificată între primele opt din țară. De remarcat că elevele profesoarei Lucia Moruț n-au ratat anul acesta niciun turneu final: și junioarele IV vor juca, în luna iunie, în ultimul act al competiției naționale adresate acestei categorii de vârstă.

„În anul competițional 2018-2019 am obținut calificarea la trei turnee finale. Adică suntem calificate la finala pe țară la junioare III și IV și la finala pe țară la Olimpiada Națională a Sportului Școlar cu echipa de gimnaziu a Liceului „Traian Vuia”. Turneul final al ONSȘ va avea loc la Izvorani. Cu junioarele III participăm în aceste zile la primul turneul final. Consider că o performanță mai mare decât aceasta nu se putea, suntem la trei turnee finale cu aceste fetițe și nu pot decât să mă bucur. Alături de Liceul Teoretic „Traian Vuia”, în grupa junioarelor III participă echipele: CSȘ Bacău, CSȘ 2 Baia Mare și CS OK Sport Onești. De menționat este faptul că fetițele, în afară de trei care sunt de aceeași vârstă cu celelalte concurente, restul jucătoarelor din lotul nostru vor rămâne și pentru la anul la junioare III. Deci sunt mai micuțe”, a declarat profesoara Lucia Moruț.

Lotul echipei „Traian Vuia” de junioare III, care participă în aceste zile la turneul final de la Moreni, este format din: Bianca Gherman, Ariana Pascal, Lorena Scurtu, Ioana Danilescu, Roxana Voina, Marisa Munteanu, Alexandra Gârboni, Slageana Radosavlevici, Ana Bosioc, Alessia Diaconescu, Rebeca Imbri, Andreea Luca, Alexia Jemenariu, Rebeca Babuțiu, Patricia Gavriluț și Mădălina Voicu.